Objednejte se

Dejte nám vědět, co Vás trápí a kdy byste nás chtěli navštívit. Co nejdříve se Vám ozveme zpět s nejbližším možným termínem.

Některé dokumenty můžete vyplnit již nyní a neztrácet tak zbytečně čas v čekárně.

Zubní péče pro všechny (ne)mileniály

05.08.2021 | Bc. Alena Vašková, MBA

Na první pohled se mohou kliniky TREEDK  & myTREEDK zdát, že vyčnívají z davu. On-line objednávání, jízdní kolo v čekárně, nabídka kávy před ošetřením či zubní ordinace beze dveří. Tento způsob poskytování zubní péče může být pro někoho dokonce až šokující, avšak vždy věříme v to, že pozitivní dojem převládne. Abychom dostáli tohoto cíle, vymýšlíme stále nové způsoby, jak pacientům ulehčit porozumění lékařské terminologii, zjednodušit systém objednávání nebo jak zpříjemnit ošetření samotné.

 

Mohu se objednat? 

Na naši kliniku se může objednat opravdu každý. Hledáte zubní péči pro sebe a pro své děti? Objednejte se. Máte ze zubního ošetření panickou hrůzu a nejraději byste celý zákrok prospali? Objednejte se. Potřebujete zkonzultovat stávající péči? No však už víte, objednejte se. Tzv. registrace není podmínkou k tomu, abychom s Vámi mohli probrat stanovený léčebný plán či navrhnout jeho alternativy. Chcete-li navíc zůstat v péči svého stávajícího lékaře, rovněž nás můžete navštívit. Naše pracoviště se nejen vybavením řadí mezi ty nadstandardní, proto není výjimkou, že se na nás obracejí pacienti, ale i jejich lékaři s případy, které si žádají speciální přístup např. ošetření pod mikroskopem.

 

Objednejte se. On-line.

Na webových stránkách obou klinik naleznete tlačítko „Objednejte se“. Pod tímto tlačítkem se skrývají čtyři kroky, díky kterým nám dáte jednoduše vědět, že máte zájem stát se našim pacientem či pacientkou. Po vyplnění základních údajů o Vás, budete přesměrování na platební bránu. Nebojte, nehradíte žádnou registraci, jedná se o vratnou zálohu, která nás ujistí v tom, že o termín, který vyčleníme jen pro Vás, máte skutečně zájem. Tento poplatek u nás pozdržíme ve formě kreditu, který Vám v den ošetření odečteme od celkové ceny zákroku. Na řadu přichází „vstupní dotazník“. V dotazníku se Vás zeptáme na spoustu otázek, přičemž Vámi vyplněné odpovědi jsou pro nás klíčové pro následné stanovení léčebného plánu, ale také k tomu, abychom poznali Vaše návyky a často také zlozvyky.

Nakonec vše odešlete a máte hotovo. Do dvou dnů Vám zavoláme a společně vymyslíme první termín návštěvy dentální hygieny, který Vám nejvíce vyhovuje.

 

Nejdřív hygiena a poté léčba?

Trošku nezvyklý postup, my víme. Přece nebudeme čistit zuby, když potřebujete řešit zubní kazy, které Vám znepříjemňují život….tak moment, celá věc se má trošku jinak. Zatímco řešíte vypadlou výplň nebo tmavé zbarvení mezi předními zuby, parodontóza a nové kazy mezitím tiše vznikají a rostou na zubech, které byly až do dneška zcela zdravé.  

Plak, který každý den na Vašich zubech a dásních ulpívá z důvodu špatného či nedostatečného čištění má na Vaše zuby neblahý vliv, který dřív nebo později odhalí své následky. Proto je pro nás vždy na prvním místě, také v případě Vaši první návštěvy, dentální hygiena. I když se nyní pustíme do oprav všech kazů, bez správně nastavené hygieny dutiny ústní všechna práce vejde vniveč a za pár let začínáme znova. Katastrofa.

Endodotické ošetření, fotokompoziotní výplň, korunky. Všechny tyto zákroky jsou technologicky velice náročné a můžete nám věřit, že jsou případy, u kterých se i my zapotíme a rádi bychom je nikdy neopakovali znova. Toho docílíme jedině se správnou dentální hygienou, která je jediná a nejúčinnější prevence.

 

Treatment coordinator

Toto anglické slovní spojení si můžete přeložit jako koordinátor léčby. Pro Vás možná nezvyklý člen našeho týmu má za úkol jediné: srozumitelně interpretovat léčebný plán, který Vám byl vytvořen na míru, na základě Vámi uvedených informací a vstupního vyšetření u dentální hygienistky. Všechny ty cizí názvy, jednotlivé fáze ošetření, ale také finanční rozprava Vám budou jednoduše představeny. Zatímco si budete vychutnávat koláčky z místní kavárny, které pro Vás máme vždy připravené čerstvé, budete seznámeni se vším, co se Vašich zubů týká. Takový je úkol naší treatment coordinátorky Bohdany. 

 

Sanace

Toto slovo, které jste dříve zaznamenali nejspíš v souvislosti s vlhkým zdivem od nás uslyšíte poměrně často. Nebojte, nikam nám nezatéká, je to pouze „zubařské“ označení pro léčbu zubů, např. bílou tedy fotokompozitní výplní. Wikipedia toto slovo definuje jako: „úpravu a ozdravění devastované krajiny“. A přesně to je cíl, kterého chceme dosáhnout ve Vašich ústech.

 

Konec dobrý všechno dobré

Ne zřídka se stává, že léčba zubů včetně odstranění všech kazů, odstranění zánětů uvnitř kanálků či náhrada poškozených zubů korunkami zabere měsíce, ale dokonce i roky. Rychlost, jakou chcete celý proces zvládnou, však záleží na Vás. Sanovat můžeme v odstupech několika dnů, kanálky léčíme nejčastěji v odstupech měsíců. 

Jednou však přijde den, kdy bude i poslední zub uzdraven, poslední kanálek vyléčen a úplně ta poslední korunka nafixována. Váš chrup bude zcela zdráv. A dál? Abychom tento stav u Vás udrželi co nejdéle, nejlépe na doživotí, stane se pravidelnou součástí Vašeho života kontrola u dentální hygienistky. Přítomný lékař zkontroluje na rentgenech, nepřítomnost kazů a zda máte v ústech vše v pořádku po lékařské stránce. Hygienistka odstraní zbylý plak, popř. zubní kámen. 

 

V TREEDK & myTREEDK se o Vás staráme od chvíle, kdy k nám vstoupíte až do…vlastně už navždy. Naše práce nás neskutečně baví a chceme, aby to šlo poznat hlavně na Vašem úsměvu. Náš přístup se asi nikdy nezmění, co však chceme změnit je orální zdraví všech, kteří se rozhodnou stát pacientem nebo pacientkou naší zubní kliniky.